Exempel

DoG_film_banner_150Sedan starten 1995 har Drömmen om det godas metoder spridit sig och används idag av förskolor, grundskolor och gymnasium över hela Sverige.

Alla utbildade lärare och skolledare fungera i dag som ett nätverk som bidrar till att förbättra förutsättningarna för skol- och förskoleelever. Våra enkla metoder: Stillhet, fredlig beröring, reflektion och meditativ rörelse som i qigong och yoga, fungerar i alla åldersgrupper även de yngsta barnen i förskolan.

Vi utbildar och certifierar handledare som i sin tur utbildar lärare och kan stödja processen i en eller flera skolor lokalt.

Här till vänster kan du läsa olika exempel på var och hur våra metoder tillämpats.


Metoderna ger lugna och rofyllda förskolebarn

armbandet_puffFörskolorna Armbandet och Kättsätter var pionjärer med Drömmen om det goda i Norrköping och blev i januari 2014 de första certifierade Drömmen om det goda-förskolorna i Sverige. Sedan 2001 har alla lärare utbildats i samtliga metoder. Metoderna besjälas av mindfulness och vävs in i det vardagliga arbetet. Utvärderingar, medarbetarenkäter och kvalitetsgranskningar visar på mycket höga resultat, stressen minskar och frisktalen ligger högt.

Läs mer om förskolorna Armbandet och Kättsäter


Pionjär med Drömmen om det goda på högstadiet

oskarshamn_puffVåren 2006 fick vi kontakt med Yvonne Terjestam som ville inleda ett samarbete med klasser som var intresserade av att delta i ett forskningsprojekt om metoder som avser att minska stressen och öka harmoni och välmående hos eleverna. I forskningsprojektet prövades två metoder från utbildningen ”Drömmen om det goda”, nämligen en stillhetsövning och en metod för elevmassage. Vi anmälde vårt intresse och nu, några år senare, arbetar vi med alla Drömmen om det godas metoder, stillhet, klassrumsmassage, livssamtal och yoga/qigong.

Läs mer om Valhallaskolan i Oskarshamn


Gymnasieelevernas välbefinnande är målet

rudbeck_puffUnder min långa erfarenhet med Drömmen om det goda-metodiken i min valbara gymnasiekurs på Rudbecksskolan som jag hållit 4 ggr per år inom ämnet Idrott och hälsa är det elevernas aldrig sviktande intresse som motiverat mig. Eleverna får lära sig mindfulness- och stillhetsövningar, träna yoga och qigong och reflektera djupt över existentiella frågor. De köar för att komma med. Kurserna är så eftertraktade att jag har fått lära upp assistenter för att tillgodose behovet. Kursdeltagarna är entusiastiska och återkommer ofta efter kursen för att få träna mer!