Vanliga frågor

Yoga är en flera tusen år gammal lära för hälsa och utveckling med en rik teori och filosofi att vila på. Målet med yoga är att må bra i kropp och sinne och att vi ska stärka kontakten med vår innersta kärna, få balans helt enkelt och må bättre! För att nå dit finns det olika redskap, vi alla är olika och behöver olika metoder för att nå målet. De redskap vi kan använda för att nå dit, som Mitt lugns barnyoga bygger på, är yogans kroppspositioner som görs i korta serier tillsammans med en medveten andning, andningsövningar, avslappningsövningar och stillhet. Vår barnyoga är religiöst och politiskt obunden.

Qigongen härstammar från Kina och är ett sätt att främja inre och yttre fred samt förbättra den fysiska och psykiska hälsan. Metoden ökar även koncentrationsförmåga och stimulerar fantasin. Det handlar om långsamma och koncentrerade rörelser som tillsammans blir qigong.

Mindfulness kan verka flummigt men vår metod är baserad på fakta vilket gör den tydlig, enkel och passar många olika människor. Mindfulness betyder uppmärksam närvaro och handlar om att vara medveten och närvarande i nuet. Det finns mycket forskning kring mindfulness och man kan se att övningar i mindfulness minskar oro och ökar fokus, självinsikt samt ger bättre sömn.

När du gått en av våra utbildningar får du med dig material hem med information samt övningar för att kunna fortsätta öva på egen hand och tillsammans med dina elever.

Metoden fungerar bra i klassrummet. Läs mer om hur metoden funkar i praktiken här.

Pengarna som vi får in som bidrag går till att få verksamheten att fortsätta framåt och växa så att vi kan hjälpa fler barn och ungdomar att hitta sitt lugn.

Om du ser ett fel på vår hemsida eller i våra digitala kanaler som behöver åtgärdas skulle vi vara tacksamma om du kunde meddela oss. Vänligen använd kontaktformuläret nedan för att skicka ett meddelande till oss.

Har du fler frågor?

Har du fler frågor kan du ställa dem här!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev

Genom att skicka min anmälan godkänner jag villkoren.