Vanliga frågor

Drömmen om det goda är organisationen bakom Mitt Lugn. Enklare förklarat är Drömmen om det goda verksamheten och Mitt lugn är den digitala satsningen. Det är alltså samma organisation bara att namnet utåt sett är Mitt lugn.

Yoga är en flera tusen år gammal lära för hälsa och utveckling med en rik teori och filosofi att vila på. Målet med yoga är att må bra i kropp och sinne och att vi ska stärka kontakten med vår innersta kärna, få balans helt enkelt och må bättre! För att nå dit finns det olika redskap, vi alla är olika och behöver olika metoder för att nå målet. De redskap vi kan använda för att nå dit, som Mitt lugns barnyoga bygger på, är yogans kroppspositioner som görs i korta serier tillsammans med en medveten andning, andningsövningar, avslappningsövningar och stillhet. Vår barnyoga är religiöst och politiskt obunden.

Qigongen härstammar från Kina och är ett sätt att främja inre och yttre fred samt förbättra den fysiska och psykiska hälsan. Metoden ökar även koncentrationsförmåga och stimulerar fantasin. Det handlar om långsamma och koncentrerade rörelser som tillsammans blir qigong.

Mindfulness kan verka flummigt men vår metod är baserad på fakta vilket gör den tydlig, enkel och passar många olika människor. Mindfulness betyder uppmärksam närvaro och handlar om att vara medveten och närvarande i nuet. Det finns mycket forskning kring mindfulness och man kan se att övningar i mindfulness minskar oro och ökar fokus, självinsikt samt ger bättre sömn.

När du gått en av våra utbildningar får du med dig material hem där du kan läsa om övningar för olika åldrar, fakta, forskning samt en CD med ljudfiler på några av de övningar som vi använder.

Metoden fungerar bra i klassrummet. Läs mer om hur metoden funkar i praktiken här.

Pengarna som vi får in som bidrag går till att få verksamheten att fortsätta framåt och växa så att vi kan hjälpa fler barn och ungdomar att hitta sitt lugn.

Har du fler frågor?

Har du fler frågor kan du ställa dem här!

Kornhamnstorg 6
103 12 Stockholm
Tel: +46(0)8-660 04 25
Postadress: Box 2064, 103 12 Stockholm

Kornhamnstorg 6
103 12 Stockholm
Tel: +46(0)8-660 04 25
Postadress: Box 2064, 103 12 Stockholm

Skapad av Zietz

Registrera dig på vårt nyhetsbrev

Genom att skicka min anmälan godkänner jag villkoren.

X