Besök i Leipzig, Tyskland 4-10 juni 2023

Studiebesök och möten med förskolor och intresserade organisationer

Hela projektet har möjliggjorts genom Drömmen om det godas samverkan med Fairbund/Erasmus (ett EU-program för utbildning).
Under hösten 2022 genomfördes utbildningar och studiebesök i Norrköping och Stockholm för förskolor från Leipzig.
I samband med resan till Leipzig i juni återknöts kontakterna med förskolorna och nya intressanta samtal genomfördes för fortsatt utveckling, tillvaratagande av behov för fortsatt utveckling, som förskolor och andra organisationer har.

Organisationen Fairbund, som arbetar med barn och ungas utveckling, stod för planering och ett mycket intressant program.

Stort tack till: Andrea Proniewicz, Iryna Svistunova och Emma Schwitter

Uppstartsmöte måndag 5 juni

Deltagare från FAIRbund, Diakonie, Volkssolidaritet, Freier Kindergarten och Drömmen om det goda.

Freier Kindergarten 6 juni

Eva-Maria Poppitz från Freier Kindergarten tillsammans med elever i skogen och inomhus. Inbjudna experter från Drömmen om det goda: Ann-Kristin Källström Sundgren, Marie Boris-Möller och Anna Lundstedt.

Kohlgartenstraße

Intressant möte för fortsatt samverkan och utveckling med Renee Lehman, teamleader på förskolan Kohlgartenstraße. Förskolepedagog Robert inspirerar och gör övningar med barnen.

Kindertagesstätte Das Samenkorn

Barn och pedagoger bjöd på en teaterföreställning, Rövarna från Kamomilla stad. Underbar föreställning med mycket sång och musik. Förutom förskolan så finns också Wild Kindergarten som under sommar och höst erbjuder några veckor utomhus för alla barn. Vi besökte både denna plats och senare också förskolan i centrum. Tillfälle gavs också att öva tillsammans med pedagogerna och ledaren Christopher Hiller.

9 juni HUMANITAS

Möte med organisationen Humanitas chef Grit Heisgen. Introduktion av Drömmen om det goda, planer för samverkan framöver.

Registrera dig på vårt nyhetsbrev

Genom att skicka min anmälan godkänner jag villkoren.