Frukostmöte den 10 oktober

Varmt välkomna till ett samtal om barns och ungas psykiska hälsa.

Plats: Klustret Ekskäret, Odengatan 81, Stockholm
t-bana: Odenplan.

Tid: 8.00-10.00. Frukost serveras.

Anmälan snarast och senast den 4 oktober:  kontakt@drommenomdetgoda.seProgram

Anne Marie Brodén, ordförande för Drömmen om det goda hälsar välkommen.

David Wijkman, psykolog, delar sina erfarenheter av att arbeta med ungdomar. Vilka faktorer är viktiga för att förbättra barns psykiska hälsa? David ger exempel på hur vi kan skapa så bra förutsättningar som möjligt för barn och unga i samhället.

Anna Lundstedt, utbildningsledare, berättar om Drömmen om det godas arbete i förskolor och skolor och kommande utbildningar. Ungdomsarbetet är en viktig del för att nå fler barn och unga. Anna visar bilder och filmer från ungdomsgruppens pågående arbete – workshops på gymnasieskolor och drop in fritidsgårdar, samarbeten med andra ungdomsorganisationer och hur vi skapar intresse för metoden via sociala medier.

Drömmen om det goda vill uppmärksamma och stödja rektorer och förskolechefer som arbetar förebyggande och främjande. Styrelsen kommer under hösten utlysa ett rektorspris som möjliggör för en rektor att gå en kostnadsfri utbildning i Mindfulness med start januari 2024. Vi bjuder in förskolor och skolor att nominera kandidater till rektorspriset.

Marie Boris-Möller, utvecklingsledare på Drömmen om det goda och Ann Nilsson Ahnstedt från Minds Unlimited presenterar innehållet i rektorspriset och nomineringsprocessen.

Boken ”Drömmen om det godas ABC” av Anna Bornstein delas ut på plats!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev

Genom att skicka min anmälan godkänner jag villkoren.