Webbinarium - Vad säger forskningen om mindfulness i skolan?

02Sep15:1516:00Webbinarium - Vad säger forskningen om mindfulness i skolan?

Välkommen

Webbinarium – Vad säger forskningen om mindfulness i skolan?

Under hösten kommer vi att ha en serie webbinarier som vi hoppas ska inspirera personal och skolledning att få en vardag som präglas av välmående, lugn och ro och vänlighet för både stora och små i skolvärlden, förskola, grundskola, gymnasium. Vi kallar serien En ny vardag.

Vi berättar om enkla evidensbaserade metoder och verktyg som ger värdefulla effekter för studie- och arbetsro för barn/elever, lärare och skolledning.    

Först ut är Peter Fowelin kring frågan – ”Vad säger forskningen om mindfulness i skolan?”

Vilken nytta har eleverna av att lära sig mindfulness i skolan? Vilka är lärarnas erfarenheter av att träna mindfulness? Vilka är framgångsfaktorerna bakom lyckades mindfulnessinsatser i skolans värld? Vilka utmaningar och risker finns?

 


Peter Fowelin är en f.d. SO-lärare, ledarskapskonsult och författare som brinner för att öka välmåendet för barn/elever och vuxna och förbättra ledarskapet i förskolor, skolor och gymnasier. Hans utgångspunkt är att skolan har mycket att vinna på att lärare, skolledare och andra vuxna hittar sitt inre ledarskap och får redskap att jobba hållbart, fokuserat och samtidigt må bra fysiskt och psykiskt.

Peter är författare till böckerna ”Mindfulness i klassrummet”, ”Att leda förändringsarbete i förskola och skola” och ”Ledningsgrupp i skolan”. Han har under många år handlett rektorer på det statliga rektorsprogrammet och möter kontinuerligt arbetslagsledare och skolledare på sina kurser och i uppdrag ute på skolor. Han driver också Dana Förlag (www.danaforlag.se) som har fokus på böcker kring mindfulness och inre ledarskap.

Webbinariet är 45 min där Drömmen om det godas verksamhetsansvarig, Ann Nilsson Ahnstedt, kommer att samtala med Peter om hans erfarenheter och breda perspektiv.

Moderator: Ann Nilsson Ahnstedt, utvecklingsledare på Drömmen om det goda

Tid: måndag 2 september kl 15:15-16:00

Pris: kostnadsfritt

Anmälan: via Boka nedan

Varmt välkommen!

Boka webinar eller utbildning nedan

Boka

Registrera dig på vårt nyhetsbrev

Genom att skicka min anmälan godkänner jag villkoren.